Oeganda, de parel van Afrika

Oeganda staat bekend om haar Robusta koffie, op veel kleinere schaal wordt er ook mooie Arabica verbouwd. Door de ligging nabij de hoofdstad is met name Mt. Elgon bekend (Sipi Falls). Aan de westkant van het land liggen de Rwenzori mountains, een van de laatste plekken waar berggorilla's leven. Hier vindt je, naast de adembendemend mooie natuur ook veel kleinschalige Arabica plantages met zeer hoge kwaliteit koffie. Samen met Muhindu organiseert Barista College een aantal keer per jaar een groepsreis naar dit prachtige gebied.

Coffee Origin Trip

We nemen je mee langs de mooiste koffies van de Rwenzori Mountains. Tijdens de 10-daagse coffee impact trip ervaar je het leven op een koffieplantage. Je ontmoet de boeren en bezoekt wasstations. We hiken door de bergen en in de jungle, je komt oog in oog te staan met wilde olifanten en zult worden betoverd door de adembenemende vergezichten. 's Avonds spoel je het rode stof van je af en praten we bij met een heerlijk koud drankje.
Op de social-return day steken we de handen uit de mouwen en geef je iets terug aan de lokale gemeenschap door bij te dragen aan één van onze lopende projecten.
Uiteraard ga je zelf ook plukken, pellen, fermenteren, uitzoeken, drogen en cuppen.

 

Muhindu Foundation Direct Trade Coffee Market

Twee keer per jaar organiseren we de Muhindu Foundation Direct Trade Coffeemarket. Deze reis is bedoeld voor gevestigde en startende specialtycoffee branders/branderijen.
Tijdens deze week staat het drijven van eerlijke handel centraal. Je kunt aan verschillende cuppingsessies meedoen en hebt ruim de gelegenheid om de plantages te bezoeken. Op de handelsmiddagen sluit je direct met de boer een deal over de prijs, wij zorgen voor het transport. Het is daardoor mogelijk om handel te drijven vanaf 2 balen koffie. We maken de kosten volledig transparant zodat je dit ook met jouw afnemers kunt delen via een QR-code (met info over de exacte locatie, de boer en de Muhindu Foundation).
Tijdens het diner en ontbijt is er ruim de gelegenheid om te netwerken met de boeren en andere inkopers/koffiebranders.
Als klap op de vuurpijl bieden we jou ook nog de mogelijkheid om je in te schrijven voor een safari en de social return-day waarbij je de handen uit de mouwen kunt steken op één van onze projecten om zo iets terug te geven aan de lokale gemeenschap.