Oeganda, de parel van Afrika

Oeganda staat bekend om haar Robusta koffie, op veel kleinere schaal wordt er ook mooie Arabica verbouwd. Door de ligging nabij de hoofdstad is met name Mt. Elgon bekend (Sipi Falls). Aan de westkant van het land liggen de Rwenzori mountains, een van de laatste plekken waar berggorilla's leven. Hier vindt je, naast de adembendemend mooie natuur ook veel kleinschalige Arabica plantages met zeer hoge kwaliteit koffie. Samen met Gosling Coffee organiseert Barista College een aantal keer per jaar een groepsreis naar dit prachtige gebied.

Coffee Origin Trip

We nemen je mee langs de mooiste koffies van de Rwenzori Mountains. Tijdens deze coffee safari bezoek je meerdere koffieplantages. Je ontmoet de boeren en bezoekt wasstations. We hiken door de bergen en in de jungle, je komt oog in oog te staan met wilde olifanten en gaan op zoek naar chimpansees. 's Avonds spoel je het rode stof van je af en praten we bij met een heerlijk koud drankje.
Op de social-return day steken we de handen uit de mouwen en geef je iets terug aan de lokale gemeenschap door bij te dragen aan één van onze lopende projecten.
Uiteraard leer je alles over het plukken, pellen, fermenteren, uitzoeken, drogen en cuppen van koffie. Een absolute must voor koffieliefhebbers, barista's en avonturiers!