SCA Trainingen 2024

Doordat BaristaCollege SCA gecertificeerd is heb je de garantie dat het BaristaCollege altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen de wereld van specialtycoffee. De prijs van de gecertificeerde trainingen ligt hoger dan andere trainingen bij BaristaCollege dat komt onder andere door de SCA administratie- en examenkosten. Het behaalde certificaat geniet wereldwijd aanzien en is daarom (wat ons betreft) de extra kosten dubbel en dwars waard!
Bij het trainen van vaardigheden is het van belang dat je kunt oefenen en veel aandacht krijgt tijdens de les. We werken daarom met kleine groepen van maximaal 3 deelnemers per espressomachine.
De trainingen (en trainingsmateriaal) zijn in het Nederlands en in het Engels beschikbaar.
De SCA Barista Skills traingen bij Barista College worden gegeven door een AST (Authorized SCA Trainer) het certificaat dat je behaalt is daardoor internationaal erkend.


Barista Skills Foundation

Bij inschrijving mailen we jou de beschikbare data. Als je de datum hebt gekozen ontvang je een factuur voor het lesgeld.

SCA Barista Skills Foundation

Leer de basis voor het vak van barista. Geschikt voor de beginnende professional en enthousiaste thuisbarista.

Voordat koffie bij jou in de molen zit heeft hij al een wereldreis achter de rug en hebben tientallen mensen hun bijdrage geleverd aan dit bijzondere product. We duiken in deze koffie keten en zorgen voor een solide basis aan vaardigheden zodat jij als barista aan de slag kunt om het beste uit de boontjes te kunnen halen. Je leert de basisprincipes voor het afstellen van een receptuur op een professionele koffiemolen. We gaan op een correcte manier espresso bereiden binnen de SCA standaard. Uiteraard mag de melk en het opschuimen daarvan niet ontbreken, we volgen daarbij de SCA richtlijnen en standaarden zodat je aan de slag kunt met free pour latte art. Ondertussen zorgen we dat je dit kunt op een hygiënische en efficiënte manier met oog voor de gast en de gastvrijheid.

Deze training duurt 1 dag
Investering €335,- (incl. lunch, reader, materialen, administratiekosten voor de SCA en aanmeldkosten voor het examen | excl. 21% BTW )


SCA Barista Skills Intermediate

Verdieping in het vak van barista. Geschikt voor de ervaren barista en thuisbarista. Het is aan te raden om eerst SCA Barista Skills Foundation te volgen maar niet verplicht.

Tijdens de intermediate training duiken we dieper in op de onderwerpen uit de foundation training, het is daarom goed om deze eerst te volgen. Heb je al veel ervaring als barista dan is dit de ideale training om de kwaliteit van jouw espresso en technieken te verbeteren. We gaan dieper in op de keten en ontdekken hoe de varieteit, verwerkingsmethode, herkomst en brandprofielen de smaak beïnvloeden. We gaan aan de slag met de parameters tijdens het bereiden van espresso (dosis, zetverhouding, maalfijnheid, waterkwaliteit en extractietijd) en ontdekken hoe jij daarmee de smaak van het eindresultaat beïnvloed. We behandelen de verschillende samengestelde koffiedranken en wat dat doet met smaak en gastverwachting. We gaan uitgebreid in op melk, melkvervangers en latte art. Ook kijken we naar de basis ondernemersvaardigheden zoals de opbouw van een koffiekaart, het maken van eenvoudige kostenberekeningen en het borgen van gastvrijheidsconcepten.

Deze training duurt 2 dagen
Investering €595,- (incl. lunch, reader, materialen, administratiekosten voor de SCA en aanmeldkosten voor het examen | excl. 21% BTW)

SCA Barista Skills Intermediate

Bij inschrijving mailen we jou de beschikbare data. Als je de datum hebt gekozen ontvang je een factuur voor het lesgeld.


Pieke Abelman

Bij inschrijving mailen we jou de beschikbare data. Als je de datum hebt gekozen ontvang je een factuur voor het lesgeld.

SCA Barista Skills Professional

Voor de koffie expert en doorgewinterde thuisbarista. Je dient minimaal 3 maanden in het bezit te zijn van SCA Barista Skills Intermediate.

Deze training is ontwikkeld om gedetailleerde kennis op te doen over de wetenschap achter het proces van de verwerking en bereiding. Dit met de insteek op het vervullen van een positie als hoofdbarista waarbij je in staat bent om de werkwijze van anderen te verbeteren op vaktechnisch gebied. Je leert daarom hoe je zelf recepturen voor espresso maakt en hoe je consequent de hoogste kwaliteit melkschuim produceert. Je bent in staat om uitgebreide smaakprofielen te geven bij een cupping of espressoproeverij. Op de zakelijke kant leer je hoe je een koffiemenu kunt samenstellen, inclusief de daarbij benodigde calculaties. Hoe je een schoonmaakplan maakt en hoe je kwaliteitsborging realiseert.

Deze training duurt 3 dagen
Investering €850,- (incl. lunch, reader, materialen, administratiekosten voor de SCA en aanmeldkosten voor het examen | excl. 21% BTW)