SCA Barista Barista Skills trainingen 2025
Doordat BaristaCollege SCA gecertificeerd is heb je de garantie dat het BaristaCollege altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen de wereld van specialtycoffee. De prijs van de gecertificeerde trainingen ligt hoger dan andere trainingen bij BaristaCollege dat komt onder andere door de SCA administratie- en examenkosten. Het behaalde certificaat geniet wereldwijd aanzien en is daarom (wat ons betreft) de extra kosten dubbel en dwars waard!
Bij het trainen van vaardigheden is het van belang dat je kunt oefenen en veel aandacht krijgt tijdens de les. We werken daarom met kleine groepen van maximaal 3 deelnemers per espressomachine.
De trainingen (en trainingsmateriaal) zijn in het Nederlands en in het Engels beschikbaar.
De SCA Barista Skills trainingen bij Barista College worden gegeven door een AST (Authorized SCA Trainer) het certificaat dat je behaalt is daardoor internationaal erkend.
Bij inschrijving mailen we jou de beschikbare data. Als je de datum hebt gekozen ontvang je een factuur voor het lesgeld.
SCA Barista Skills Foundation
Leer de basis voor het vak van barista. Geschikt voor de beginnende professional en enthousiaste thuisbarista.
Een goede espresso of cappuccino begint bij goede koffiebonen. We bekijken de verschillende soorten koffie en zorgen voor een solide basis aan vaardigheden zodat jij als barista aan de slag kunt om het beste uit de boontjes te kunnen halen. Je leert de basisprincipes voor het afstellen van een receptuur op een professionele koffiemolen. We gaan op een correcte manier espresso bereiden binnen de SCA standaard. Uiteraard mag de melk en het opschuimen daarvan niet ontbreken, we volgen daarbij de SCA richtlijnen en standaarden zodat je aan de slag kunt met free pour latte art. Ondertussen zorgen we dat je dit kunt op een hygiënische en efficiënte manier met oog voor de gast en de gastvrijheid.
Deze training duurt 1 dag
Investering €345,- (incl. lunch, reader, materialen, administratiekosten voor de SCA en aanmeldkosten voor het examen | excl. 21% BTW )
SCA Barista Skills Intermediate
Verdieping in het vak van barista. Geschikt voor de ervaren barista en thuisbarista. Het is aan te raden om eerst SCA Barista Skills Foundation te volgen maar niet verplicht.
Voordat koffiebonen bij jou in de moelen zitten hebben ze al een wereldreis achter de rug. Tijdens de intermediate training duiken we in deze keten, geïlustreerd met foto's en filmpjes die ik maakte tijdens mijn koffiereizen. We bespreken de duurzaamheid van de kete enn hoe de variëteit, verwerkingsmethode, herkomst en brandprofielen de smaak beïnvloeden. We gaan aan de slag met de parameters tijdens het bereiden van espresso (dosis, zetverhouding, maalfijnheid, waterkwaliteit en extractietijd) en ontdekken hoe jij daarmee de smaak van het eindresultaat beïnvloed. We behandelen de verschillende samengestelde koffiedranken en wat dat doet met smaak en gastverwachting. We gaan uitgebreid in op melk, melkvervangers en latte art. Ook kijken we naar de basis café management zoals opslag, hygiëne en het borgen van gastvrijheidsconcepten.
Deze training duurt 2 dagen
Investering €610,- (incl. lunch, reader, materialen, administratiekosten voor de SCA en aanmeldkosten voor het examen | excl. 21% BTW)
Bij inschrijving mailen we jou de beschikbare data. Als je de datum hebt gekozen ontvang je een factuur voor het lesgeld.
Bij inschrijving mailen we jou de beschikbare data. Als je de datum hebt gekozen ontvang je een factuur voor het lesgeld.
SCA Barista Skills Professional
Voor de koffie expert en doorgewinterde thuisbarista. Je dient minimaal 3 maanden in het bezit te zijn van SCA Barista Skills Intermediate.
Deze training is ontwikkeld om gedetailleerde kennis op te doen over de wetenschap achter het proces van de verwerking en bereiding. Dit met de insteek op het vervullen van een positie als hoofdbarista waarbij je in staat bent om de werkwijze van anderen te verbeteren op vaktechnisch gebied. Je leert daarom hoe je zelf recepturen voor espresso maakt en hoe je consequent de hoogste kwaliteit melkschuim produceert. Je bent in staat om smaken te herkennen en zo een profiel te maken bij een cupping of espressoproeverij. Om kwaliteit te borgen duiken we in de samenstelling van melk en onderzoeken we wat waterkwaliteit doet met de smaak van espresso.
Op de zakelijke kant leer je hoe je een koffiemenu kunt samenstellen, inclusief de daarbij benodigde calculaties. Hoe je een schoonmaakplan maakt en hoe je kwaliteitsborging realiseert.
Deze training duurt 3 dagen
Investering €875,- (incl. lunch, reader, materialen, administratiekosten voor de SCA en aanmeldkosten voor het examen | excl. 21% BTW)