Teamtraining en gastlessen

Een teamtraining voor jouw bedrijf is altijd maatwerk. Voordat we een offerte uitbrengen bepalen we telefonisch wat jouw verwachting is. Gaat het om een basistraining, een verdieping of een periodieke update?
Tijdens een periodieke update herhalen we kennis van de basistraining en gaan we in op de specifieke vragen of uitdagingen waar jouw team tegenaan loopt.
Een verdiepingstraining doe je bijvoorbeeld ter voorbereiding op het terras seizoen (koffiecocktails, ijskoffie) of om bepaalde skills te trainen (latte art, coffee & food pairing).
Een basistraining zet je in om te zorgen dat het team met dezelfde standaard werkt (constante kwaliteit) en over voldoende basiskennis beschikt.

Je verdient deze investeringen gemakkelijk terug doordat de waste afneemt en de verkoop toeneemt, je zult merken dat jouw team enthousiaster is over het product dat ze maken en de kwaliteit verhoogt.

Om je een beeld te geven van de mogelijkheden en kosten hierbij een veel voorkomende basistraining.

Teamtraining Basis

Deze training vindt plaats in jouw bedrijf en duurt 4 uur met 6-8 deelnemers en 1 uur extra met 2 deelnemers (de ondernemer/bedrijfsleider). Aan het einde van de training ontvangen de deelnemers een Barista College certificaat. Deze training kost ongeveer €500,- (inclusief reis- en parkeerkosten van de trainer). Vraag hier een offerte aan.

Het doel van deze training is een basis leggen voor het zetten van goede espresso, cappuccino en latte ondersteund door productkennis. De training draagt ook bij aan de teambuilding.

In het extra uur voor de ondernemer/bedrijfsleider gaan we in op de vaardigheden waarmee je het rendement op jullie koffieverkoop kunt optimaliseren. Tijdens dit uur is ook ruimte voor specifieke verdiepingsvragen.

De training met het team

Je leert
We gaan
Waar jullie koffie vandaan komt
Een goede espresso herkennen en maken
De smaakeigenschappen van jullie koffie
De smaakfasen van espresso herkennen
Hoe jullie espressomachine werkt
Goede melkschuim leren maken
Wat de juiste bereidingsvolgorde is van een samengestelde bestelling
Een goede cappuccino herkennen en maken
Hoe je zo min mogelijk verspilt
Leren hoe je de espressomachine onderhoud


De extra training met de ondernemer/bedrijfsleider

Je leert
We gaan
Hoe je een koffiereceptuur maakt
De molen leren afstellen
Hoe je waste beperkt met behoud van hoge kwaliteit
Leren hoe je een koffieweegschaal gebruikt
Hoe je een gebalanceerde koffiekaart samenstelt
Jullie kaart bekijken vanuit rendementsoptimalisatie