Trainingen voor de barista

Naast onze SCA Barista Skills Trainingen hebben we een aantal trainingen gemaakt voor een zachtere prijs.

De verschillende trainingen kunnen los gevolgd worden of als een serie; de Barista College Graduation. Aan het einde van dit traject ben je op de hoogte van alles wat je nodig hebt om een kei van een Barista te zijn.


Kennis maken met de wereld die Koffie heet

Deze training is speciaal voor koffiedrinkers die wel eens meer willen weten van dat zwarte goud.
Een geschikte training om met vrienden te doen of cadeau te geven. Ook geschikt voor horecamedewerkers en leerlingen aan de hotelschool.
Je krijgt een hand out bij de training, deze neem je mee naar huis als naslagwerk. Tijdens de training gaan we natuurlijk veel proeven.

De leerdoelen van deze training:
Geschiedenis van de koffie
De route van plant tot kopje
Het verschil tussen espresso en filterkoffie (en de verschillende zetmethoden)
De prijsopbouw van koffie

De training duurt ca. 2 uur
De kosten zijn € 45,- (excl. 21% BTW)
De training gaat door bij: minimaal 2 en maximaal 4 aanmeldingen

Beschikbare data:
maandag 24 januari 19:00 -21:00 uur
maandag 28 februari 19:00 - 21:00 uur


Basis Barista

Deze training is speciaal voor de beginnende horecabarista en geïnteresseerde thuisbarista. Je werkt niet (altijd) met specialtycoffee maar wilt wel een goeie espresso en cappuccino kunnen zetten.
Je krijgt een lesboek bij de training, deze neem je mee naar huis als naslagwerk.
Tijdens de training ga je veel proeven en zelf doen. Je mag bij deze training je eigen espressomachine meenemen, maar dat hoeft niet.

De leerdoelen van deze training:
Omgaan met een espressomachine en koffiemolen
Het herkennen van een goed gezette espresso
Het uitvoeren van een espressorecept
Herkennen van kwaliteitsverschillen in koffie
Maken van melkschuim deel 1

De training duurt ca. 3 uur
De kosten zijn € 80,- (excl. 21% BTW)
De training gaat door bij: minimaal 2 en maximaal 4 aanmeldingen

Beschikbare data:
zondag 23 januari 14:00 -17:00 uur
zondag 27 februari 14:00 - 17:00 uur




Gevorderd Barista

Deze training is speciaal voor de horecabarista en fanatieke thuisbarista. Je hebt de training Basis Barista gevolgd en dat smaakte naar meer. Je mag je eigen espressomachine weer meenemen, maar dat hoeft niet.
Je krijgt een lesboek bij de training, deze neem je mee naar huis als naslagwerk.

De leerdoelen van deze training:
Sturen op extractie (constante kwaliteit)
Invloeden van verwerking en kwaliteit op smaak
Het maken van een espressorecept (vinden van de sweetspot)
Bereiden van verschillende koffierecepturen op basis van espresso
Maken van melkschuim deel 2 (o.a. basis latte art)

De training duurt ca. 7 uur (prijs is inclusief lunch)
De kosten zijn € 137,50,- (excl. 21% BTW)
De training gaat door bij: minimaal 2 en maximaal 4 aanmeldingen

Beschikbare data:
dinsdag 25 januari 10:00 -17:00 uur
dinsdag 1 maart 10:00 - 17:00 uur